רוצים לקום בבוקר ושהתריסים יפתחו מעצמם? בא לכם לחזור מיום עבודה ארוך היישר למקלחת חמה? הגעתם למקום הנכון. מה זה מערכת בית חכם, מה היתרונות שלה, אילו סוגים קיימים וגם, כמה זה יעלה לכם? כל התשובות.

מה זה מערכת בית חכם?

מערכת בית חכם היא מערכת המספקת פתרון חכם ומתקדם בתחום השליטה על מערכות החשמל בבית. המערכת מאפשרת לכם לשלוט על מגוון רחב של מכשירים באמצעות מפסקים חכמים ואפילו באמצעות אפליקציה המותקנת על הטלפון החכם או הטאבלט. בין השאר, המערכת מאפשרת שליטה על המזגנים בבית, התריסים, גופי התאורה, מערכת האזעקה, מערכת הקולנוע הביתית ואפילו על הדלתות שיפתחו ויסגרו באמצעות המפסק או האפליקציה.

מה היתרונות של הבית החכם?

נפתח בשורה התחתונה – מערכת הבית החכם תהפוך את החיים שלכם לקלים ופשוטים הרבה יותר. זה אמנם נשמע לכם קצת דמיוני, אך באמצעות המערכת תוכלו לשלוט על הבית אפילו מרחוק, כן, גם כשאתם לא נמצאים בבית. דמיינו לעצמכם שאתם חוזרים מיום עבודה מפרך או טיול ארוך וכל מה שאתם חולמים עליו זה מקלחת רותחת. עם מערכת הבית החכם תוכלו פשוט להדליק את הדוד מרחוק וליהנות ממים חמים ממש עם כניסתכם הביתה.

יתרון נוסף של המערכת הזו בא לידי ביטוי בחיסכון בחשמל. העובדה שכל מערכות החשמל בבית מופעלות באמצעות אוטומציה, מסייעת בחיסכון בחשמל וסביר להניח שלאורך זמן תוכלו להרגיש בהבדל גם בחשבון החשמל שלכם. זו בדיוק הסיבה שבגינה המערכת הזו הפכה לכה פופולארית הן בבתים חדשים והן בישנים.

בית חכם – איך זה עובד?

האמת היא שהרעיון מאחורי הטכנולוגיה הזו הוא דיי פשוט וכל הפעולות מתבצעות באמצעות רכיב שנקרא בקר. הבקר של המערכת הוא הרכיב שייודע "לדבר" עם כל המערכות החשמליות בבית והוא זה שמעביר את הפקודה לפעולה. באמצעות הבקר או האפליקציה בטלפון החכם, תוכלו לקבוע תרחישים מוגדרים מראש על פי הנוחות שלכם. לדוגמא, תוכלו להגדיר שבכל ערב בשעה 19:00, רגע לפני שאתם נכנסים הביתה, התאורה של הבית תידלק וכל התריסים יפתחו. מדליק, נכון?

בית חכם: הכירו את הטכנולוגיה ששינתה את פני הבתים החדשים בישראל

אילו סוגי מערכות קיימים?

כיום יש 3 סוגים עיקריים של מערכות מרכזיות לבית חכם: מערכת קווים על קווי תקשורת, מערכת קווית על תשתית החשמל ומערכת אלחוטית. המערכת הקווית היא המערכת המומלצת ביותר להתקנה כיום, שכן קווי התקשורת שלה נפרדים לגמרי והשליטה שלכם על המערכות בבית היא אבסולוטית. עם זאת, מכיוון שמדובר במערכת מורכבת להתקנה, תוכלו להתקין אותה רק בשלב מוקדם של בניית הבית או במהלך שיפוץ כולל.

מערכת קווית על תשתית החשמל היא מערכת שבמהלך ההתקנה שלה בעל המקצוע מחליף את כל המתגים הקיימים בבית למתגים חכמים. המערכת הזו אמנם יותר זולה מקודמתה, אך קחו בחשבון שהיא רגישה מאד וסביר להניח שבעתיד תחוו קצרים בבית. מערכת אלחוטית היא מערכת שבה המתגים הקיימים בבית מוחלפים במתגים אלחוטיים שעובדים על גלי רדיו. זה אמנם נשמע משוכלל ומהיר יותר, אך עם זאת קחו בחשבון שלעיתים קרובות תחוו בעיות קליטה וחוויית השימוש בה לא תהיה מושלמת.

כמה עולה להתקין מערכת בית חכם?

ראשית, חשוב לציין שבעל מקצוע אמין ומקצועי יגיע אליכם הביתה לביקור מקדים על מנת להעריך מקרוב את מורכבות העבודה ואת האלמנטים שעשויים לייקר אותה. בתוך כך, עלות ההתקנה משתנה בהתאם לסוג המערכת ומורכבות העבודה, אך באופן כללי נוכל לציין שהעלות ההתחלתית היא כ- 8000 ₪, כאשר יש בהחלט מקרים בהם העלות יכולה לטפס אפילו למחיר של 200,000 ₪.

לסיכום, אין ספק שמערכת הבית החכם היא מערכת טכנולוגית ששינתה את פני הבתים החדשים בישראל. כיום, היא הפכה למוצר צריכה כמעט בסיסי בבתים החדשים בישראל ואם יש לכם את התקציב להשקיע, אין ספק שזו הולכת להיות השקעה משתלמת עבורכם.

בהצלחה!